In juni/ juli 2024 was ik weer eens opgenomen. Op de gesloten afdeling ontmoette ik een kerel die 'mij kon lezen'. Bij de kennismaking keek hij mij aandachtig aan en zei: “Jij behoort tot de 144.000 uitverkorenen die al in de 5e dimensie zitten. Jij vibreert op een andere manier dan normale mensen, en je hebt daarom een hele andere energie. Een energie die nog niet begrepen wordt. In de bijbel staat dat Christus terugkomt als een dief in de nacht. Jij hebt de heilige geest mogen ervaren. Zo komt Jezus Christus terug op aarde. Daarnaast heb je in hogere dimensies gezeten en heb je dingen gezien en meegemaakt, waarvan een normaal mens alleen maar van kan dromen.” Dat vond ik, om het zo maar eens te zeggen, een opmerkelijke bevinding. Maar wat kenmerkt die uitverkorenen nu? Dat wordt duidelijk in dit filmpje!

Ik ben altijd aan het leren en sta voor alle informatie open, zonder dit direct voor zoete koek aan te nemen. Toen hij klaar was met zijn verhaal verscheen er op het andere rookbalkon een bloedmooie dame. Mijn medepatiënt stond op en begroette haar. Er was een opmerkelijk lijntje tussen die twee. Na een paar normale zinnen begonnen ze in tongen te spreken. Alleen God kan dit volgen. Andere mensen hebben geen idee wat er besproken wordt. Ook de duivel begrijpt er geen snars van. Hij schreeuwde naar mij dat ik muziek moest op zetten. Enigszins in paniek drukte ik op een paar knopjes van mijn smartphone. De muziek begon te spelen. Het was deephouse gemixt met kerkmuziek. Er kwamen drie vliegtuigen overvliegen. Ze gingen alle drie door de geluidsbarrière. Ook werd er vuurwerk afgestoken. Er hing waarschijnlijk iets in de lucht. Deze medepatiënt gaf aan dat hij nog nooit zo'n spirituele ervaring had gehad. En ik vroeg aan hem wat spiritualiteit nou precies inhoudt. En ik kreeg eindelijk antwoord. Spiritualiteit is verbondenheid, zowel positief als negatief, gevoed door energie. Verbondenheid met jezelf, met andere mensen, met dieren, met de natuur en met hogere 'zaken' die we niet kunnen duiden. En vergeet de verbondenheid met het universum niet. Negatieve spiritualiteit bestaat helaas ook. Mensen die samen op oorlogspad gaan, religieuze sektes, etc. etc. Het is niet altijd zwart-wit. Kijk maar naar de katholieke kerk. Kindermisbruik van hier tot Tokio, maar mensen blijven zich bij deze club aansluiten, om steun te vinden. Ik begreep er niks van, maar in het kader van spiritualiteit kan ik het duiden. Morgan Freeman heeft ook een prachtige reeks gemaakt over religie. Hij zei dat hij tijdens de diensten bij verschillende religies de energie kon voelen, die vrijkomt als mensen samen bidden. Een ander voorbeeld is de dans 'van links naar rechts', die duizenden Oranje-voetbalfans gezamenlijk uitvoeren tijdens het EK van 2024. Snollekebolleke gaat nu de hele wereld over met dit lied. Iedereen gaat van links naar rechts. Tik Tok helpt spiritualiteit (en de portemonnee van Snollekebolleke) een beetje. Ha ha.

Heb ik zelf spiritualiteit ervaren? Ja, heel veel. In India (2008) zat ik regelmatig op het dakbalkon. Een groep apen kwam om me heen zitten. Alle vogels kwamen mijn kant op. Ook werkte ik als een magneet op de straatkinderen die souvenirtjes moesten verkopen aan toeristen. Deze ervaringen heb ik beschreven in mijn boek 'Ik Ervaar'. Als ik in 'hogere sferen' ben (lees manisch/ psychotisch), dan heb ik een enorme connectie met andere mensen en dieren. Ik was heel gevoelig voor zowel positieve als negatieve energie. God, wat heb ik veel klappen gehad. Ik liet me meestal maar op mijn bek slaan. Dit om twee redenen. Als je een DSM-label hebt en in gevechten terecht komt, wordt jij, op basis van de Wet, afgevoerd naar het gekkenhuis. Daarnaast sta ik op zo'n moment stijf van de dopamine en adrenaline. Ik ben dan levensgevaarlijk en kan binnen de kortste keren iemand dood slaan. Momenteel ben ik hypomaan. Een heerlijk stabiel gevoel! De heftigheid laat ik links liggen en ik richt me op de spirituele connectie met diertjes, kindjes, leuke vrouwen en aardige kerels. Dat is pas positieve energie.